Det kan hända den bäste – en förälskelse, flera års relation som tagit slut och förhoppningar som hamnat i tvärstopp. Emellanåt blir det till en fixering. Vi kan inte släppa taget – sårade, maktlösa, ensamma och revanschhungrande vill vi vinna tillbaka det som gått förlorat. Mänsklig sårbarhet kan gå över styr.

Vi blir låsta vid en person eller idé som stänger ute allt annat. Det stjäl lyckan som med största sannolikhet vilar på annat håll. Jag vet – så lätt säga, men att praktisera…

Det är en konst att härda ut det icke kontrollerbara. Andra människors val och vägarna de vill gå. De värsta stunderna kan lära oss en hel del. Om vi orkar känna och stå kvar.

En fråga som förtjänar utrymme:

Vad i mig är det som gör att jag tilldelar en annan människa sådan stor betydelse, att det sker på bekostnad av självvärdet? Tunnelseende som stänger dörrar. Vi kanske skriker: ”men jag älskar ju honom/henne!” Det kanske du gör. Kanske inte. Oavsett vilket, behöver kärleken till din framtid bli en magnet som lyfter dig ur ett förfruset nu.

Drömmar dör så att nya kan födas. Låter det klyschigt? Titta tillbaka så ser du att det skett förut. Din vy kommer att förändras!

Det är det skrikande barnet inom oss som vill ha, ha, ha!! Egot avskyr den totala bristen på kontroll. Det gör ont! Jag vet!

Frustrationsintolerans gör oss till bleka skuggor av vad vi egentligen skulle kunna vara.

Acceptans och uppgivande av det vi inte kan kontrollera kan sitta djupt inne. Så många möjligheter det kan bo i tillbakadragandet som vi med alla krafter bekämpar.

Vad behöver du ge upp så att nya segrar kan ta vid?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Låt oss prata kärlek och relationer! Webinar den 6/12. Du är varmt välkommen!