Jag har under det senaste året haft förmånen och glädjen att se katter på nära håll. Det har gett mig flera insikter gällande relationer och kvinnor. Katter är självständiga! I motsats till många hundar. Om du går eller springer efter en katt, kommer den att försvinna i timmar eller t.o.m. dagar. Den starka kvinnan fungerar på liknande sätt och om vi som män går på, tjatar, anklagar, stirrar upp oss, är det bye bye för en tid. Eller för evigt. Katterna och dess ägare har en del att lära oss!

Jag pratar med många kvinnor genom mitt arbete och om det är en röd tråd som syns tydligt, så är det: stå kvar man! Försök inte att förnuftsmässigt förstå allt. Analysera inte:

”Varför, varför, varför!???”

Var där! Bli aldrig hunden som ständigt springer efter hundbenet. Som bedjande står där med tungan utanför:

”Vad skall jag göra nu?”

Eller skäller som en byracka!

Hitta ditt syfte och lev det. Gå och gör det du måste göra…

En vacker kvinna har sedan senare tonåren lärt sig att män ger dem ständig uppmärksamhet. En man som ser bra ut, får inte i närheten av den uppmärksamheten. Den självkännande och starka kvinnan blir inte imponerad av hundar som söker bekräftelse genom kullerbyttor och andra cirkuskonster. Hon är katten som går sin väg, eftersom hennes intuition och klarsynthet scannar av en självkänsla som skramlar tomt. Eller ett självförtroende som är avhängigt antalet ”leksaker.”

Lär känna djupet av ditt eget väsen. Visa att du ser brister i dig själv och gör någonting åt dem. Jobba med din egen person. Beklaga dig aldrig bara för att du inte förstår henne. Känslor är likt vattnet i den solgnistrande i ån som flyter förbi – kliv inte i när det krusar till på ytan, utan bara betrakta kärleksfullt.

Är hon ledsen, orolig, frustrerad, avvisande….stå kvar i ditt eget vilande varande. Det bygger en enorm tillit inom henne.

Vad vill du att din person skall utstråla? Vad skall dina ögon kommunicera? Ditt kroppsspråk? Din röst?

En katt glömmer aldrig den trygga varma handen…

Göteborg den 29-30 januari – parkonsultationer och enskilda samtal. 

Stockholm den 8-9-10 februari – parkonsultationer och enskilda samtal.

Michael Larsen – relatiosncoach