relationer, separation

Var ute och fikade med min goda vän Henrik igår förmiddag, och vi kom in på det här med förhållanden (ovanligt att många pratar om det 🙂 ?). Hur många som lever i parrelationer gåendes på en slags halvautomatisk tomgång. Längtan som går i stå och ena besvikelsen efter den andra.

En av bloggvännerna frågade om jag känner någon som lever i en hel och harmoniskt relation (jag känner några stycken) Hon skrev vidare: ”snarare hårt slit med många parterapitimmar och konstruerade datenights.” All denna kamp. Varför?

Tillhör vi rastlösheten och längtans generation? Och vad är det i så fall vi längtar efter? När jag pratar med klienter, läser mail och kommentarer från er, verkar 99 % INTE ha några som helst verklighetsflyende och orealistiska behov. Ingen måste lista på George Clooney/Amal Alamuddin bröllopsatmosfär (även om tilltalande betrakta). Snarare vackert lågmäld längtan efter naturliga självklarheter: tillitsfull kommunikation, kunna vara sig själv och känna sig älskad för den man är.

När jag skriver dessa rader kommer tanken upp: har majoriteten kvinnor tagit nästa steg i evolutionen, och vi män halkat efter? Är ni kvinnor på en annan plats? Jagar vi med kromosom Y alltför mycket efter tillbehören vi tror skall imponera på er? Det är som jag ser det absolut inget fel på att önska materiell skönhet omkring sig, MEN som med så mycket annat är balansen mellan frihet och slaveri hårfin.

Tankar?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare