italien 3Den italienska munken tittar på mig med stora ögon: ”You´re so powerful! Direct the energy back to yourself. To the heart! God wants to meet you there!”

”What´s your name?” (fast han redan vet) och dunkar mig hårt på axeln. Sedan en mjuk gest över ryggen. Vilja och kärlek i två rörelser.

Vet du vad? Vi kommer inte undan! Vi kan sträva mot att rusa in i framgång och handlingskraft. Coola uppdateringar som visar hur ”fantastiskt” vi mår. Eller resignation och cynism. Det första är självklart hälsosammare, men vi kan inte segla undan oss själva. Jag vet att du vet min bloggvän.

Vi behöver få prata ut och försöka förstå. Det hjälper helt klart, men vi måste även öva oss i att härda ut i tystnaden. Idag är det så enormt lätt att läcka ut all sin energi. Att instant håva in bekräftelser: smilyes, hjärtan, ”Gud så härligt!” etc.

Tro mig! Vi behöver även dessa hejarrop – som studsar tillbaka så att vi känner att vi finns och är betydelsefulla.

Medeltida körsånger ekar genom korridorerna. Behagliga rysningar. Dofter från medelhavet, rökelse, trä, sten…

Hitta resonansen som ropar efter dig: ibland är du stark och målinriktad. I ögonblick klängig, desperat och för självförminskande. Det är ok! Se och känn utan att döma. Då kan du även börja förstå andra. Det är lätt att älska dig själv och en annan i stunder av flow, men när vi är emotionellt knockade…Här visar sig den sanna bärkraften. Det som är kärlek.

Du kommer genom livet att bli bortstött, avvisad, känna dig värdelös, fylld av ånger, skuld, bli värderad… men kom ihåg att berättelsen är större, djupare och mångfacetterad. Vad ser du din hand skriva på det tomma vita väntande bladet?

Knutna löparskor, väntande bergssluttningar, en fucking stark vilja, olivlundar, ett blå himlavalv och en portal av x factor i bröstet som väntar på uttryck.

Varför förminska när du är uppbyggd av universums byggstenar? Flummigt? Nej, fakta!

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare