klockren 1

Vissa möten jag har med par är mer dramatiska än andra. Följande är ett sådant:

Hon: ”Du, jag vill att vi går skilda vägar!”

Han med en min av fullständig förvåning: ”Men åtta år…”

Hon: ”Jag har äntligen lärt känna dig. Och framförallt mig själv!”

Han: ”Vad menar du?”

Kvinnan tittar på mig och frågar om det är ok att hon tar fram sin smartphone – jag nickar.

Hon: ”känner du igen de här sajterna?(för personer som vill ha en affär vid sidan av.)

Behöver jag säga mer om stämningen?

Han i chockad tystnad tills: ”men jag älskar dig!”

”Är detta kärlek för dig?” säger hon med lugn stämma. Nu kommer killer kommentaren:

”Jag har vetat det länge. Min brist på självförtroende/självkänsla höll mig tillbaka från att gå. Hittade på en massa ursäkter. Jag levde med illusionen att jag kände dig. Övertalade mig under de mörka nätterna: sådana är män bara! Så svaret på varför jag vill skiljas är att jag hittat mitt självvärde. Och jag upptäckte vem du är. Inte vem jag önskade att du skulle vara. Gud, vad bra det kändes att säga detta!” avslutar hon.

Tänk vad insikter om självbilden kan leda till. Ögon som ser tydligt. Har upptäckt att många skiljer sig av just den anledningen – inre växande. Mentala barriärer som rivs ned till grunden. Utsikter förändrar oss.

Tankar min bloggvän?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare