broken-heart-31

Självförverkligande och sökande efter ett framgångsrikt liv har blivit den alltmer centrala drivkraften hos många människor. Vi vill ha en karriär med utvecklings möjligheter, växa som individer, ta hand om vårt fysiska och psykiska välbefinnande, ha ett vackert hem, ett tryggt kärleksfullt förhållande, resa och upptäcka nya platser: använda oss av de senaste designade tekniska hjälpmedlen, ha kreativa och smarta barn, och framför allt – vara lyckliga!

Allt detta ger oss fantastiska möjligheter och emellanåt en känsla av driv och eufori, där allt är möjligt. Generationerna före oss, kunde inte i sina vildaste fantasier visualisera tempot i de nya uppfinningar och framsteg som görs idag. Det är som om vi lever i en värld av oändliga möjligheter (i alla fall om man bor i vår del av världen). När vi lever i en tid som denna: Borde inte livet ligga som en rak perfekt motorväg framför oss, med fullständigt flow? Eller?

En fråga som kommer upp är: Varför slutar en majoritet av alla förhållanden och äktenskap i ett avslut? Varför är det så svårt för oss att hålla samman över tid? Hur kommer det sig att 70 % av alla skilsmässor och separationer sker på kvinnans initiativ?
Varför tror du att det är så?

Michael Larsen – livscoach