Hur många meddelanden har du skickat? Hur många övertalningsförsök har gjorts? Hur många timmar har du lagt på att försöka förstå varför hon eller han är som de är? Hur många tillfällen till att möta den som skulle kunna vara fantastisk för dig, har du försummat p.g.a. personen som du idealiserar. Kvinna eller mannen som du inte låter segla bort i horisonten? Den som du är säker på att du älskar. Men vad är kärlek egentligen? Hur får den oss att må? Växer eller krymper ditt självförtroende?

En sak är säker: förhållandet som är ”hemma” gör oss inte självutplånande, oroliga, frustrerade och i ständig förklarande/bevisandeposition.

Jag har varit i sörjan! Och så gjorde jag för att bryta mig loss: stod där framför spegeln i badrummet – med en svart tuschpenna skrev jag på spegeln: självrespekt och värdighet. Varje morgon under ett par månader utförde jag samma ritual. Såg mig själv i spegeln, tog ett par djupa andetag och uttalande orden med tydlig röst. Raderade. Nästa morgon samma moment. Till slut började jag tro på orden som syntes vid mitt ansikte. De kändes sanna och inte bara en stärkande affirmation.

Behandla dig själv som någon du respekterar högt! Var den pålitliga vännen till din egen person. Lyssna till orden som andra säger, men än viktigare: handling!

När kärleken gör dig självutplånande & så förändrar du negativa relationsbeteenden – webinar måndagen den 22/3 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach