Alla har en uppgift, något att tillföra som gör att vi känner mening. Det behöver inte nödvändigtvis handla om att rädda mänskligheten undan cancer och miljöförstöring, utan att vara den bästa föräldern, vännen eller partnern som bara du kan vara.

Där det saknas en känsla av mening och syfte, flirtar ångest och depressiva tankar med oss. Tänk på att det inte finns, har funnits och aldrig kommer att finnas någon människa med din personlighets DNA.  Hur känns det att vara det fullständigt unika originalet?

Cynikern inom oss har alltid en åsikt och invändning: ”Jag är fullständigt utbytbar. Ingen kommer att märka av min insats.” Fråga dina föräldrar, barn, flick/pojkvän om din utbytbarhet verkligen stämmer.

Innan jag hittade min egen MENING, var jag utelämnad till vad kvinnan vid min sida tyckte om mig, tillfälliga höjdpunkter som resor etc. Det var händelser och människor ”där ute” som avgjorde hur jag skulle må. När vi är alltför beroende av andras acceptens om oss, är det inget annat än en karikatyr av oss själva vi ser i spegeln.

Börja söka efter ditt försvunna Atlantis.

–       Vad är du bra på?

–       Vad ser du dig själv göra när du mår som bäst?

–       Vilka egenskaper vill du att andra skall se hos dig?

Michael Larsen – livscoach