svart
Idag blir det en skön morgon/förmiddag fylld med skrivande. Jag njuter verkligen av de här tidiga morgnarna: ”Datorn, kaffet och jag mot världen!”

Det blir ett kapitel om det smaskiga ämnet – svartsjuka. Vilket starkt ord förresten: SVART SJUKA. Troligen för att den kan ta fram det mörkaste och svartaste inom oss människor.
Tänk vad många förhållanden som kraschat på grund av den, dueller som utförts i tidig gryning, olycka, död och tårar som hamnat i dess kölvatten genom historien.

Vi har antingen själva känt på den eller låtit den gå ut över andra. Det finns den befogade och obefogade svartsjukan och de flesta av oss har nog fått sig en dos av båda.
Medicinen mot svartsjukan, är att se till att skaffa sig själv en så pass bra självkänsla att misstänksamhet och starkt kontrollbehov inte behöver ”bo” i dig. När du ser ditt eget värde kommer du även att välja en partner som du kan känna dig fullständigt bekväm med.

När vi är trygga i oss själva kan vi skilja på vad som är fantasi och vad som är verklighet och inte låta rädslor styra våra beteenden.
Vad tror du? Vad är din erfarenhet av svartsjuka?