Hur ofta har du inte hört dig själv eller andra säga: ”Det är omöjligt. Det är bara drömmar!” Idéer som faller in i glömskans mörker, som om de förenats med vilja och handling hade kunnat berika världen.

Allt du ser därute, förutom naturen, har fötts ur en idé. En tanke som växt sig så stark att den blivit till fysisk verklighet. Titta på arkitekturen: De enastående byggnaderna, konstverken som får oss att häpna, orden du läser och som griper tag, uppfinningarna som förbättrat och räddat liv. Gester av vänlighet och uppmuntran, som fått någon att tro på att det bor möjligheter inom dem.

Vet du hur många motgångar som övervunnits och senare skapat skönhet och inspiration till generationer? Hur tror du att det sett ut om Jante ägde all makt? Om du tror att något är omöjligt så har du rätt. Om du tror att det är möjligt, har du också rätt. Framgång är i grunden en fråga om attityd.

Vad kan du göra idag som kan förbättra din eller någon annans framtid? Jag menar inte att det måste vara något grandiost. Uppmuntrande ord till ditt barn, att påbörja de första raderna på ett mail, eller ordet förlåt, kan vara det som förändrar kvalitén på de återstående stegen framåt.

Michael Larsen – livscoach