Igår kväll fick jag beskedet att en vän till mig har gått bort. En enormt smart, begåvad, rolig, social, intresserad och kärleksfull ung man…Borta!

För bara någon vecka sedan inspirerande citat och videoklipp på FB! Jag vet ännu inte orsaken till denna hastiga bortgång och frågorna är smärtsamma.

Det är i stunder som dessa som vi behöver stanna upp och fråga oss själva: vad gör jag med min tid? Vad prioriterar jag? Hur visar jag kärlek?

Vad är viktigt på riktigt?

Det är så lätt att läsa ett inlägg som detta och stanna upp för några sekunder och i bästa falla beröras. Men vi behöver göra mer än så! Ingen av oss vet hur länge som vi kommer att finnas i det här livet – ta det inte för givet! Inte dig själv eller någon annan.

Drick teet eller kaffet som om det var det sista du gjorde. Prata med dina barn som om det är det allra dyrbaraste som finns. Likaså din partner, eller en vän. Promenaden eller löprundan: känn vartenda andetag! Ljudet, dofterna och höstlöven. Håll ögonkontakt när du pratar med någon och ge dem av din vänlighet.

Även om livet kanske inte är optimalt för dig just nu, så hitta ett enda litet tillfälle och ”detalj” som kan skänka tacksamhet. Även om för bara femton sekunder.

Var slösaktig med din tid på den/de du älskar och skjut inte upp sådant som har potentialen att göra morgondag rikare.

Jag vet att det är lätt att häva ur sig klyschor, men vi har egentligen inte råd att reta oss på sådant som vi inte kan göra någonting åt. Energin behövs där vi kan göra skillnad.

Tänker på dig min vän…

Varför blir jag den jag blir i mina relationer? Anknytningsteori – webinar ikväll.

Michael Larsen – relationscoach