Hej! Det här är Felicia som skriver.

Du har säkert liksom jag hört den fruktansvärda nyheten om den 13 åriga flickan som tog livet av sig, efter att ha blivit mobbad och trakasserad på nätet. Det slutade med att hon  kastade sig framför ett tåg. Hur kände hon sig de där sista minuterna i livet? Det gör ont i mig att tänka på hennes lidande. Hon kan inte ha sett någon väg ut ur det mörka. Ensam 🙁

Tänk vad elaka ord kan göra med en människa! Vem eller vilka var de som med sitt hat kastade sig över denna flicka? Var det så svårt för dem att sätta sig in i en annan människas känslor och tankar? Hade de verkligen ingen aning om vad deras handlingar kunde leda till?

Att inte känna med en annan person, att stänga ute deras lidande från sig är farligt. De som näthatar tror att avståndet till deras offer gör dem mindre ansvariga för sina handlingar. Man får inte tro att för att sitter bakom ett tangentbord och en skärm, så är man fri. Fri från att känna en annans människas hjärta.

Jag hade velat prata med den här trettonåriga flickan, innan hon han ge sig ut den där kalla kvällen framför tåget. Jag hade gett min vänskap och en varm hand. Jag är säker på att det hade hjälpt.

Var rädda om er själva och andra.

Felicia