Lämna aldrig ifrån dig kraften. Aldrig någonsin! När jag skriver om kraft, menar jag inte högljutt macho härskarsyndrom. Det är enbart ett skrikande ego som försöker dölja osäkerhet genom överkompensation. Nej, det handlar om någonting helt annat!

Det finns två aspekter när det gäller ditt förhållandet till kvinnan vid din sida. Eller hon som har varit vid din sida.

De mjuka och inkännande värdena. Och de självständiga och manifesterande. Här ser jag många som lever i obalans. Tro mig när jag säger att jag vet vad jag pratar om. Misstag kan göra oss till experter! Vissa personligheter drar åt det alltför anpassliga (Mr Nice Guy syndromet) och som är så pass inkännande att de blir självutplånande. Den andra extremen är han som inte ser, hör och saknar flexibilitet inför partnern. Oförmågan att förstå djupare relationsmekanismer. Känslomässig analfabetism!

Vi behöver verka utifrån det varma, förstående, omtänksamma och kärleksfulla. Och det som ger dig tydliga konturer. Vara mannen som lever med riktning, syfte och en vilja som kommunicerar utifrån ryggraden.

Som jag skrev igår:

Hon kommer att testa dig. Inte alltid medvetet, men du kommer att testas gällande hur sann du är mot dig själv, och därmed mot henne. Är dina ord och handlingar i synk? Kan du vila i din genuina styrka och kärlek?

Vet du var förståelsen gällande kvinnor börjar? Här inne! Inom dig! När du lär känna din egen person och energin du bär runt på, så kommer det av sig själv. Se misstagen du gjort och lär dig från dem. Det är denna typ av personer som jag imponeras utav.

Vi missar tyvärr ofta attraktionen i ekvationen. Attraktion är inte logisk och det är ingenting vi kan resonera fram, utan det är ett förhållningssätt du har till dig själv. Självkännedom, förmågan att reflektera, att ta in och lära av det som blev fel, och som jag sa tidigare: hitta ditt syfte! Det som gör dig upprätt och levande! Gör det som behövs för att komma fram till elixiret!

När kvinnan vid din sida ser en dyrkande tjänsteman, kommer hon att lämna dig. Förr eller senare. Hon kommer även att lämna dig om du är den kontrollerande, oempatiska, osympatiska och frånvarande partnern.

Var aldrig en kärlekstiggare, men aldrig heller en emotionellt ointelligent ryggtavla.

Vi har två armar: vänster som är närmast hjärtat och som stryker mjukt. Och högerarmen som greppar livet och tar för sig utav det, utan att att tveka.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare