Du måste hållas osynlig i mobilen. Så fort meddelandet tagits emot och lästs, så raderas det för att den andra mannen/kvinnan inte ska upptäcka hemligheten. På FB kan ni inte vara vänner – kanske är du ”bara en arbetskollega.” Inledningsvis kändes det lite kittlande. Förbjudet men ok. Tiden går och du ombeds att ”ha tålamod.” Tajmingen för honom eller henne måste bara vara den rätta, eftersom partnern skulle krossas om det kom fram. Han eller hon har ju barn och för mycket står på spel.

Du förhandlar med dig själv. Du får små men intensiva portioner av uppmärksamhet; några timmar eller i bästa fall en weekend på ett spa eller hotell. På en plats där ni inte kan upptäckas. Du är den andra kvinnan/mannen!

Kanske är det ditt medvetna val. Eller också har förälskelsen gjort dig fullständigt anpasslig därför ”att en dag ska det säkert bli ni.” Kanske…

En storhelg eller semester och han eller hon måste resa bort med familjen. Du kämpar med att få dagarna att gå så snabbt som möjligt. Vad gör de på resan? Håller de på att hitta tillbaka till varandra igen? Vad pratar de om? Älskar de med varandra?

En hel relation består inte av kärlek i portioner eller av rädsla, frustration, kronisk väntan…

Vem blir du till i följetången? Vem och/eller vad skulpterar din självbild i denna historia?

Ett andrahandsval? Är du någon som piggar upp en annans grå familjevardag? Så att det trötta batteriet får små doser av uppladdning.

”Att orka avsluta ett förhållande som inte gör dig lycklig” – webinar torsdagen den 10/10 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach