Ett jobb som du avskyr, ett förhållande som drar dig neråt, matvanor som får dig att känna skuld och skam, en kronisk hunger efter bekräftelse från den som inte har någonting att ge dig…

Vi längtar och hoppas på dagen då allt bara ska kännas rätt och livet börjar stå på vår sida. Hoppet är en tillgång för oss människor – men även en övermäktig motståndare då vi hoppas på det hopplösa. Situationer och människor förändras inte bara för att vi önskar eller behöver det.

Konsten är att veta när vi ska hålla kvar och när det är dags att släppa taget!

En kvinna berättar att hon levde i ett dött förhållande med en man som enbart såg henne som en praktisk tillgång. Hon var djupt olycklig och handlingsförlamad eftersom rädslan för att inte klara sig ekonomiskt som ensamstående med två barn, varav ett med särskilda behov, var en krass del av verkligheten. Hon stannade med mannen som dagligen kränkte henne – tills hon började vidareutbilda sig för att kunna få en högre lön. Ett år av hårt pluggande och sömnlösa nätter avsatte hon för att kunna bli fri. Och hon klarade det!

”Först kändes det som ett obestigligt berg, men när jag började förstå att det var möjligt…”

Det finns saker som vi kan börja göra för oss själva och vår framtid redan idag. Det kan först verka obetydligt; men en bok, ett mail, en ansökan, ett samtal med någon som förstår och inspirerar, kan vara det som är inledningen på någonting nytt. Andra före dig har lyckats!

Jag är ingen fanatisk anhängare av positivt tänkande och påstår inte att det är lätt, men däremot vet jag vilken enorm kraft våra vanor har. De där till synes små sakerna som vi upprepar dag efter dag. Vad kan och behöver du göra?

Hur ser ett levande liv ut i dina ögon?

Varningssignaler i en dejt och att lita på magkänslan – webinar söndagen den 3/3 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach