kärlek, relationer

Ler lite för mig själv när jag sitter här med morgonkaffet och skriver rubriken. En man som påstår sig veta vad kvinnor vill ha i en relation. ”Är han på väg in i generaliseringsträsket nu igen?” tänker några. Ja, risken finns.

För tio år sedan skilde jag mig. Efter några år inledde jag ett nytt förhållande som avslutades för 4 år sedan. Det var minst sagt två tuffa resor och jag skulle kunna sitta här och vara bitter med tankar som: ”kvinnor är obegripliga. Deras förväntningar är orimligt höga. Hur mycket man än gör för dem blir de aldrig nöjda.”

Skulle kunna ägna mig åt att skriva om alla märkliga saker en del kvinnor utsätter män för, men det hjälper inte. Det gör varken ditt eller mitt liv bättre. Offerkavajen ger i alla fall mig dålig hållning. Det vi KAN göra, är att lära oss se varningssignalerna från början och lyssna till dem (skall skriva om det i senare blogginlägg).

Så hur kan jag påstå mig veta vad kvinnor önskar av en relation? Jo, för att jag pratat med och lyssnat till dem med XX-kromosomer. Läst och reflekterat över mina egna misstag, och bestämt mig för att lära från dem.

När allt var som jävligast bestämde jag mig för att inte knäckas, utan bli en bättre människa. Kraschlandningarna skulle vändas till min fördel. Mer lyhörd och inte anpassa sönder mig själv för att ”få” kärlek, var något av det som skulle finnas på menyn.

Så vad är bra att låta sjunka in?

  • ÄRLIGHET: Vem vill inte glänsa i ett skimmer av framgång där allt flyter perfekt? Det kan vara frestande att försöka phtoshoppa så att det lyckade står i främsta raden. Verkligheten är inte perfekt och det är lika bra att från början köra med öppna kort. Öppenhet bygger tillit.
  • ATTITYD: behandla alla, oavsett vem med respekt. Kan garantera dig att gesterna och sättet på vilket vi tilltalar syns. Hon ser och tänker: ”så kommer jag en dag att bli bemött.”
  • OMTANKE: Visa genom handling att hon är din första prioritet. Inte ibland, utan alltid. Lägg märke till detaljer och var generös med DIG.
  • HANDLING: orden är viktiga och kan signalera avstånd eller närhet, men ännu viktigare är sättet på vilket vi agerar. Beslutsamhet och att inte ha en ursäktande/bortförklarande inställning till livet, är tecken på att vi tar oss själva på allvar (inte detsamma som dryg högdragenhet).
  • EMOTIONELL TILLGÄNGLIGHET(ett stort ämne som jag kommer att skriva om lite längre fram).

Tankar min bloggvän?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare