leva med utsikt

Jag var på en tillställning för en tid sedan där flertalet var par. Och jag! Nej, så dramatiskt var det inte. Konstellationerna var mixade. Men visst funderade jag på det här med att inte vara i ett förhållande och alla de lyckliga tvåsamhetsföljeslagarna omkring. Men så kom jag på en cynisk röst inom mig: ”många här är skilda och har gått in i nya förhållanden, som också de gått ned för landning utan utfällda landningsställ. Hur många s.k. relationsförsök har du gjort de senaste fem åren? Vänta nu här Michael, är det så här du börjat se på det!?”

Stannade upp, såg mig omkring och bestämde mig för en lite mer icke dömande attityd och inte tillåta negativitet slå rot.

Valde att tänka så här istället: jag kan servera mig själv torftig, smaklös och fantasilös mat, eller kryddad, vällagad och visuellt färgsprakande sådan. Varje stund ställer mig inför ett val: leva omedvetet och trångt eller medvetet med rymd omkring. Det senare innehåller nyckeln till frihet.

Oavsett vår historia, kan vi börja skriva, prata, inta en jagstärkande kroppshållning, tänka, agera och ta emot det vi ser på ett sätt som inte är alltför dominerat av tunga händelser. När jag tänker tillbaka har stormarna gjort mig relationsklokare och mer autentisk kring vem jag är. Kraschlandningarna har lärt mig var spaken till landningsstället sitter.

Hur har din berättelse färgat synen på parförhållanden?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare