god morgon

Har ingen möjlighet att skriva blogginlägg nu under förmiddagen, så jag tar mig friheten att lägga ut en repris. Ny rubrik kommer under eftermiddagen/kvällen. Önskar dig en fin dag med närvaro och bra människomöten.

Gissa om det är lätt att trampa in i generaliseringsträsket när jag skriver dessa rader, men tar risken. Självklart talar jag inte för alla män, utan från mina egna erfarenheter, manliga vänners och en hel del från de klienter jag mött. Tror de flesta män skulle skriva under på det här:

– Vi vill känna ett ”VI” tillsammans med dig. Självklart är vi två separata individer, men VI – känslan är enastående. Den motiverar och inspirerar oss till att vara det bästa vi kan.

– När du känner för passion för något (behöver inte handla om att rädda mänskligheten), utan det där som DU brinner för. Vi ser dina konturer som person när du gör DIN SAK.

– EN VÄN I DIG. En som vi kan skratta, dela sorg och motgångar med och som säger: ”Jag tror på dig och dina förmågor. Jag finns här vid din sida.”

– PRESTIGELÖSHET OCH ICKE MATRIALISM: de flesta män jag känner har en romantisk ådra i sig. De tycker om att överraska sin partner med en middag ute, en present och andra överraskningar, MEN så fort det blir krav och orimliga förväntningar ringer vår ”materialism varningsklocka.” Livet är redan som det är, fyllt med måsten och prestation och vi vill därför kunna VILA i ditt SÄLLSKAP. Det handlar inte om att ständigt hänga i soffan, utan om en djupare känsla av att du känner dig hemma i vår närhet och vi i din. Icke materialism och prestigelöshet är sexigt, eftersom det gör att vi SER DIG.

– Att vi får vara din klippa. De flesta män önskar självklart en kvinna vid sin sida som har egna vänner och intressen, men vi behöver också känna att du behöver oss. Ibland desperat så.

Vad tänker du kring detta?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare