Såsom jag lever idag avgör sannolikt om jag en dag kommer att leka med framtida barnbarn eller inte.

Såsom jag lever idag kommer troligen att avgöra om jag som åttioåring orkar ta mig in i ett flygplan och få uppleva värme i januari månad eller inte.

Min livsstil idag avgör (om inte någonting dramatiskt inträffar) hur många år jag får tillsammans med dem jag älskar.

Jag tänker leva på ett sätt så min hjärna mår så bra som möjligt så att jag kan fortsätta skriva till er. Det är viktigt för mig! Ni betyder mycket för mig!

Du och jag har i de allra flesta fall ingen aning om hur lång tid vi har kvar. Ett år eller sextio?

Skapa och samla på dig vackra minnen. Läs sådant som bygger visdom. Umgås med kärleksfulla människor. Var generös. Var generös! Klä dig i det vackraste du har en tisdag om du känner för det. Känn vinden mot ansiktet tillsammans med dina barn, barnbarn eller i det egna sällskapet. Vistas i naturen!

Besök ett museum och upplev det som de som var här före dig skapade. Se detaljerna i konstverken som hon eller han målade för trehundra år sedan. Njut av statyn som personen för tvåtusen år sedan mejslade fram ur sina drömmar. De var likt du drömmande, längtade, älskande etc.

Lämna godhet efter dig i den här världen. Lev på ett sätt idag så att de ännu icke födda får många tillfällen att njuta av ditt sällskap.

Michael Thor Larsen – relationsterapeut