Jag ser paret på flygplatsen: de tjafsar och det går inte att undvika hur kvinnan fullständigt kör över mannen med ord, blick och kroppsspråk. Det är en sorglig syn och det har säkert pågått under alldeles för lång tid, eftersom deras roller verkar sitta som smäck.

I hög grad anpasslig och ja-sägande av ängslan för att sorteras bort. Lågmäld och undfallande för att inte kritiseras. Kvinnor och män som blir kvar i förhållanden där respekten för länge sedan gjort sorti, eller aldrig ens existerat. Där orden: ”jag älskar dig” – enbart är att läsa på en översättningsrad i en film.

Jag ser bort mot mannens aura av uppgivenhet: ”vem ger du rätten att bestämma ditt värde? När vaggades du in i  självförintelsens sömn?”

Vem öppnar vi oss för? Vem låter vi få tillträde till våra drömmar, hemligheter och minnen som har varit allting annat än angenäma?

Vem förtjänar dina självutlämnande berättelser? Vem har rätten till dina få men oändligt dyrbara dagar i det här livet? Vem blir du?

Se till att täta packningen från läckage så att dina känslor endast är tillgängliga för den som älskar dig!

Stanna kvar vid frågan: hur känns det inombords när en partner visar att hon eller han värderar dig på rikligt?

Hur känns det när du ger dig själv den fulla rätten att behandlas värdigt? En integritet som inte för en sekund går att ta miste på...

”Varför blir jag orolig och kontrollerande i mina relationer?” Webinar idag söndag klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach