Grekisk ö, kärlek, respekt

Paret på den grekiska ön har fattat det! De lyssnar, ser, vill varandras bästa, har en respektfull hållning och skrattar tillsammans. Under veckan jag var där gick det inte att missa dem! De andra turisterna lade också märke till dem och när jag såg kvinnan och mannen, tänkte jag: ”de har knäckt koden. De har gett VIP kort till rätt hjärtan!”

Personerna som inte hade det bra tillsammans måste ha fått emotionellt solsting när de mötte detta vackra. Bara den som är vaccinerad mot kärlek kan ha undkommit!

Så vad var det de gjorde? Det var inte så mycket vad de gjorde, utan attityden som lyste så klart. Hörde dem prata och det som kom till mig var: välvillig närvaro!

Kritikern och cynikern skulle kunna resonera: ”ja, men det är ju lätt att visa upp det bästa på en lyxig semester.”

Är det verkligen så? Att det är ”lätt” på resan?

Det är just på semestern som vi konfronteras med det nedtryckta – relationssåren. Det som serveras genom våra gester, attityder, ord, tonläge, kroppsspråk, blickar och förståelse/icke förståelse för partnern, kräver sin betalning. Notan kommer alltid till bordet.

Varje ingrediens räknas och sättet på vilket vi tar hand om råvarorna. Njutningsfullt och näringsrikt för kropp och sinne? Eller akut magsjuka? Den egna personen är avgörande. Liksom det hälsosamma sällskapet.

Delar du ut VIP kort till rätt person? Vem låter du vistas nära ditt hjärta?

P.S. Det finns någon för alla som gör och är väl. De flesta längtar efter riktiga möten. Vägar korsas.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare