underbar

Budskapen finns överallt: du kan bli lite snyggare, smalare, en bättre förälder, få ett ”fräschare” hem, en mer inkännande, självständig individ och partner, mer avslappnad och naturlig.

Helst en skidsemester och sommar resa per år till en plats som ingen annan varit på. Det gäller att vara unik! Barnen och bonusbarnen skall med. Alla skall med, liksom de senaste iphonen, ipaden etc. Vem vill känna sig otillräcklig!?

Är tempot för högt? Kläm in några yogapass och en kurs i gourmetmatlagning. Varför inte också en vinprovning? Yolo: you only live once! – det är nu det gäller!

Förbättringar och uppdateringar – Jag som det rätta varumärket. Och sen undrar vi varför vi känner oss stressade och konstant otillräckliga?

Helst skall vi framstå som att vi står ovanför det där racet. Vi är lugnt tillbakalutade och anspråkslösa. Det gäller att bära outfiten som om vi inte bryr oss.

En man jag mötte beskrev det: ”fan, man skall ha ekonomiska och fysiska muskler, vara snygg och välklädd, smart och framgångsrik, en inkännande och känslomässigt mogen partner, vara den supernärvarande Pappan, gärna händig, ha en rik fritid fylld med lyckade vänner. En triatlon hjälte med ett rikt inre. Blir så jäkla trött på allt och ändå kämpar jag för att hänga med, för vem vill vara en loser?”

Känner du igen något i det här?

Michael Larsen – livscoach