Något av det mest nedbrytande som finns när det gäller våra relationer, är stress. Alla dessa vardagsmåsten som attackerar oss och vår livsgnista. Förväntningarna, andras och våra egna på att vi ska vara aktiva, lyckade, bo bra, vara lugna och pedagogiska föräldrar, en kommunikativ och förstående partner, checka av det ena och det andra under semestern, vara i form…och hinna med oss själva!

Jag hör orden från väldigt många människor: ”vi bara rusar förbi varandra! Jag försöker överleva kaoset! Jag har börjat ifrågasätta det mesta…”

En partner som vill ha sex som stressdämpare. En som vill skapa närhet och samhörighet genom sex. Lust som en konsekvens av två som har den fantastiskt i varandras sällskap. Men ofta är det helt olika emotionella världar som kolliderar!

Semester som kör slut på människor! Är det konstigt att vi går skilda vägar?

Det är livsnödvändigt att hitta sina egna små oaser där vi kan fylla på. Stunder för att göra ”ingenting”.

Jag sitter på verandan, lyssnar till tystnaden och programmet text och musik med Eric Scüldt (ta dig tid att ta in tonerna och berättelserna). Det är regn och ljummet i luften. Skördetröskorna har tystnat och rågdammet har lagt sig. Den här stunden är inte bråttom men viktig för mig. Hämtar in mig själv när jag nås av Erics hypnotiska berättarröst och hans passion för Mozart. Tankar som jag i normaltillståndet inte tänker tar plats.

Vi har ett ansvar gentemot oss själva och de omkring oss, att se till att skapa stunder för påfyllnad. Vår hjärna går annars in i energisparläge och empatin minskar drastiskt. Horisonten är oändligt bredare än du tror!

Kronisk stress skapar idioter! Vi kan alltså vara destruktiva utan att veta om det! Gör vad som behövs för att du ska bli en bättre människa.

Bryt dina destruktiva beteenden – webinar ikväll tisdag den 6 augusti klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach