kärled

Det är tidigt på morgonen och redan en hel del människor på hotellfrukosten. Alla bärare av en viss utstrålning: en del diskreta, vänliga, högljudda, världsvana, ”först till kvarn” attityd, artiga… ”Så som världen är” tänker jag. Iakttar paret som ignorerar varandra och de som ser varandra med blickar av största värme.

Tänk att vi är skapare av verkligheter genom vår inställning och attityd! Människorna som är sköna att lägga märke till, och de som inte är det. Var väljer vi att rikta blicken? Är vi villiga att växa och utvecklas, eller ”jag är som jag är!”

Det bästa vi kan göra för en partner, barnen och kärleken, är att börja respektera oss själva. Autentiskt och inte som ett socialt skal. Tycka om våra beslut och vanor så att vi kan le inombords. Kan alla komma dit? Ja, de flesta. Med rätt input, kloka, inkännande och inspirerande människor nära – är oändligt mycket möjligt!

Mannen och kvinnan som under samtalet värderar och recenserar gårdagens prinsess/prins bröllop med cynism och kostnadskalkyler. De missar något grundläggande i sitt resonemang. Vad kostar utsläckt hopp i ett hjärta? Uppgivenhet, trångsynthet och ständiga konflikter som går i repeat?

Vad tycker du att vi kan göra för att börja tycka om det egna jaget?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare