Minns du er första kyss? Kommer du ihåg vad hon eller han hade på sig första gången ni träffades? Kan du för ditt inre se hur ni såg på varandra dagen då du visste att detta var rätt? Minns du samtalen som ni hade i början av ert förhållande?

Två främlingar som håll på att lära känna varandra. Leenden som spred sig genom hela kroppen. Ta det inte för givet! Möt varandra på nytt även om ni känt varandra i flera år. Återupplev ursprungskänslan mellan er och se på henne eller honom som om ni inte mötts förut. Så lätt att ta det här flyktiga ögonblicket för givet. Att tro att våra andetag kommer att vara för evigt.

Vi gör upp planer inför helgen och julen som väntar. Vi spenderar timmar och år på våra arbeten och karriärer. Vi går förbi varandra i köket och frågar om dagen har varit bra. Rörde du vid hennes/hans kind? Kom du ihåg att säga hur oändligt viktig hon/han är för dig då ni skildes åt i morse?

En dag om inte alltför många dagar som bildas till år tillhör du och jag historiens eko. Vilka kommer att minnas oss och hur kommer de att tänka om personerna vi var?

Jag går förbi kyrkogården och ser kors och stenar. Årtal och namn! Dikter och böner! Jag ser dem som en gång gick på samma trottoarer och stigar som du och jag idag beträder. Människorna som likt du och jag drömde, älskade, kämpade, längtade och tänkte att de hade all tid i världen.

Vem du än stöter på, pratar med eller gå förbi: vill dem väl! Var vännen till dig själv så att du kan lita på att du har ett hem i en omtänksam vilja. Skriv ett kärleksmeddelande eller t.o.m. i brevform. Var generös i dina ord och smekningar! Kyss varandra som om det var sista gången! Möt upp varandra på romantiska platser! Dejta den som du önskar ha i ditt liv!

Ring barnen, föräldrarna, vännerna och andra och säg hur betydelsefulla de är för dig. Om du är ängslig, orolig och rädd: även det ska passera och falla i glömska. Även om det är grått och mörkt ute, så finns det oaser som lyser upp. Hitta dem! Var en! Möt en!

Behöver du prata med någon? Kontakta mig på michael@separation.se eller 0761814888.

Varför distanserar jag mig när partnern kommer nära? Webinar om den undvikande anknytningen.

Michael Larsen – relationscoach