vara pappa

Jag är pappa till två sjuttonåriga tjejer (tvillingar) och ofta går tankarna: ”vad hände? Var tog de små fnissande flickorna med flätor vägen? De låg ju nyss i min famn.” Tiden mellan dagis och gymnasiet gick fort. Oerhört fort! Snart dejtar de (om de nu inte redan gör det).

Oavsett vilken ålder din dotter/döttrar befinner sig i, vill jag uppmärksamma dig på en sak: Underskatta aldrig din roll som pappa. Aldrig någonsin. Du är den första manliga förebilden i deras liv och den kommer att forma dem och synen de har av sig själva.

Våra barn iakttar oss. Varje dag och i mycket större grad än vi kan föreställa oss. Genom dina handlingar: hur du talar till deras mamma, hur du bemöter, tittar och ser på kvinnor i allmänhet, ger du dem din kvinnosyn. Vilken sorts man vill du att de skall se i dig?

Felicia 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Visa vägen genom sättet att vara och hur du behandlar dig själv. Det börjar idag. Inte i morgon – i någon abstrakt framtid. Vissa av orden du riktar till henne kommer att etsa sig fast i medvetandet och leva där för alltid. Din attityd gentemot henne blir det hon säger till sig själv i tankarna.

Lär henne självrespekt (det dyrbaraste som finns) och ge henne din villkorslösa kärlek. Alltid! Låt inte dina personliga begränsningar bygga emotionella murar mellan er.

Bli den bästa versionen av dig själv som pappa, man och människa så att flickan som blev kvinna ler inombords då hon tänker på dig.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare