Leende, trygghet, samhörighet, utveckling, vila i varandras sällskap…

Eller misstänksamhet, svartsjuka, respektlösa kommentarer och beteenden…

Två som lyfter varandra genom tvåsamhet eller en relationsmiljö som bryter ned.

För en tid sedan befann jag mig i ett område för att göra några inköp: en fruktansvärt tråkig och grå känsla kom över mig. Jag kunde se hur människorna påverkades av en arkitektur som bara fyllde en enda funktion: tak över huvudet och vägar som kopplades samman med ytterligare deprimerande adresser. När jag en stund senare kom ut och möttes av öppna fält, böljande landskap, himmel och horisont, blev det så enormt tydligt hur vår inre värld påverkas av den yttre. Tänkte för mig själv:

”Vilka överlevnadsmekanismer slår på för att vi ska orka vistas bland byggnader och gator som känns som emotionella fiender?”

Survival mode on!

Det gör någonting med oss. Tänk så många som längtar efter någonting annat! Om inte inte bedövningen satt sig alldeles för djupt.

Tänk då bara på hur ett parförhållande formar våra sinnen. En känslomässig adress som färgar hela din utblick. Rädsla för ekonomi och/eller ensamhet som gör att vi stannar i det destruktiva? Övertygelsen om att ”det nog inte kan bli bättre än så här.” Eller så är det någonting som gör att kvinnan eller mannen vaknar och inte för allt i världen kan gå emot hjärtats eld.

Vet du vad jag önskar utav mitt arbete? Att få se människor komma på fötter igen och växa. Ta de där extra stegen framåt hur tungt det än känns i bröstet. Avslöja blockeringarna som förlamar och gör att de förminskar sig själva. Att komma i kontakt med vilja och mening, så att betydligt vackrare områden kan utformas. Att varenda cell och muskelfiber ska få känna att närhet, livssyfte och kärlek är vad allt det här handlar om.

Jag önskar dig en skön lördag min bloggvän!

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata med någon? Kontakta mig på michael@separation.se