object002

 

 

 

 

 

 

December och det är härligt ljummet i luften. Mina döttrars ansikten ler när de inser var vi skall äta kvällsmiddagen. Längst ut på en brygga i en liten havsvik. Framför oss ligger havet spegelblankt. Händer detta på riktigt?

Undrar om inte min ena dotters beslut att en dag jobba med resor föddes på den här bryggan i Thailand? Det är en behagligt kryddig doft i luften. Inte någon  påträngande, utan lätt diskret. Slår oss ned på klassisk mönstrade dynorna och tittar på menyn.  Ropar i kör: ”wow, mmm…det där låter galet gott. Ahoo, vet inte vad jag skall välja.”

Det finns inget som gör mig så lycklig som att se mina döttrars glädje. Det är liksom poängen med allt och jag önskar att alla skall få uppleva känslan som inget eller ingen kan ta ifrån en. De där plattformarna på insidan som vi kan vila på och ta avstamp från när så behövs.

Det är skönt att resa till de här minnesplatserna emellanåt. Att samla energi och glädje. Upptäcker nya detaljer vid varje ”besök.”

Vet vad det sköna är? Det kommer alltid ges tillfällen till att samla nya bilder av minnen. Oförglömliga stunder kommer återigen att presentera sig på scenen.

Upplevelserna behöver inte nödvändigtvis ligga geografiskt långt borta. Det handlar om känslan och vem du delar den med. Några av mina bästa stunder har utspelat sig på till synes triviala och vardagliga platser.

Vilket/vilka är dina bästa minnen? Hur känns det att tänka på dem?

Michael Larsen – livscoach