Kommer under några dagar skriva om hur du reser dig upp igen efter att ha fallit tungt efter ett avslutat förhållande. Erbjuder inga quick fix, utan en emotionell gps och vän genom ett snårigt ogästvänligt landskap.

Det är få saker i livet som gör så ont som att bli lämnad av någon vi älskar. Just det faktum att den vi är villiga att ge allt för inte längre vill ha oss vid vår sida, är det som gör det så svårt. Den du kunde prata med om allt, få en varm kram av och som du litade mest på, har plötsligt förvandlats till en främling. Den som var den första att trösta är nu den sista.

Först förlorar du dig själv i förtvivlan, ensamhet, sorg, ilska, maktlöshet m.m. Självförtroendet har sålts ut till lägsta pris. Sen kommer dagen då du börjar ta dig uppåt igen och upptäcker att du håller på att vinna något – dig själv och ett ovärderligt egenvärde.

Du trodde att det inte fanns någon annan, att älska igen var en omöjlighet. Livet är inte så. Det är rörligt och ständigt föränderligt. Jag vet att det är svårt att tro och ta till sig, men fötterna som ryckts undan kommer ännu en gång stå stadigt mot marken.

I morgon kommer jag att ge konkreta råd för hur du kan få kraft och vinna dig själv efter mörkret du går igenom.

Kom gärna med förslag på hur du gjort för att ta dig igenom tunga perioder. Önskar dig en fin söndag kära bloggvän.

Michael Larsen – livscoach