Det kan vara en medfödd talang eller någonting vi behöver lära och förfina. Eller en kombination (en gåva som inte underhålls blir likt en otränad muskel).

Livet kan ha gjort oss misstänksamma, försiktiga eller t.o.m. cyniska när det gäller kärleken. En katastrofal erfarenhet som vi översätter på alla kvinnor/män.

”Om hon/han kunde svika mig så skoningslöst; så varför inte alla andra?”

Är kärleken djup och välförankrad eller handlar det enbart om trygghet? Emotionell trygghet som gör att vi likt ett skrämt barn klamrar oss fast?

Ska det bara vara enkelt? Okomplicerat och någonting som flyter på?

Växer och frodas trädgården bara av sig själv? Hur är det med ogräset som tar över och tömmer jorden på näring från växterna som du tycker så mycket om?

Vi besiktigar bilen varje år för att förebygga olyckor. Det får inte gå så långt att det är för sent.

Våra förhållanden och kärleken utgör inga undantag! Det finns emotionella naturlagar.

Romantik och sexuell attraktion må vara gratis under en kort period, men sedan visar det sig genom handling.

Vi betalar genom våra beteenden dag ut och dag in! Finns det medel på kontot?

Tömning av diskmaskinen som ett exempel. Inte så sexigt kanske, men ointresset för att göra det ”tråkiga” kan få det att bli väldigt osexigt längre fram då tjafs och tjat dödar respekten och därmed attraktionen.

Gör inte din partner tråkig genom ditt beteende. (Mysbyxor i soffan då hon eller han rusar runt och försöker hålla ordning? Kronisk sarkasm och härskarbeteenden).

En emotionell lågkonjunktur mellan er, vilket frestar alltför många att testa hur attraktiva vi är inför någon annan. Kommer en annan bilprovningsfirma att släppa igenom oss trots defekta bromsar? Kommer en tillfällig kick att få en utomstående se hur ”fantastiska” vi är och missa skuggsidor i våra personligheter?

Förhållandet och individerna som inte tränar sina emotionella muskler, sin förmåga till intelligent kommunikation och hur kärlek uttrycks i handling, kommer förtvina. Trädgården kommer att dö av näringsbrist. Bilen kommer att orsaka en olycka.

Enbart handling räcker inte. Enbart ord räcker inte!

Hon eller han, liksom du behöver få känna sig älskade genom det som görs. Hon eller han, liksom du, behöver få höra orden som skänker kärlek.

Det räcker inte med rätterna som står på menyn. Det behöver även tillagas och avsmakas i en skön miljö.

Ord och handling. Även då det inte är den ljusaste av dagar.

När kärleken gör oss självutplånande – webinar söndagen den 1 augusti klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach