resa

Jag tänker inte på det narcissistiskt självupptagna, bullshit mig själv bedrägeriet med sockervadd över en 10 dagar gammal pizza, affirmationer som skapar världsfred genom mina allälskande andetag…

Utan hur du kan stoppa projekten och de eviga kampanjerna som motarbetar dig själv. Valarbetarna i ditt huvud som ständigt propagerar kring hur liten du är som person.

Varje gång du uttalar någonting negativt om dig själv, tänker en självförminskande tanke eller ber om lite bekräftelse, bekämpar du självvärdet (nästan alla sysslar med det!) Det sker i det fördolda – det omedvetna. Trähästen som utplånade staden Troja bor i många av oss.

Självkärlek är handling – varje dag. Varje dag! Beteenden som gör att du börjar respektera och tycka om personen du. Varje gång du söker kraften utifrån: på dejtingsidor, Fb, eller var du nu energitankar, så stanna upp en liten stund:

”vem är jag utan detta? Klarar jag av att vara urkopplad under en dag eller två? Kan jag stå upp för mig själv under tryck utifrån? Vilka tankar om mig själv tar utrymme när bruset läggs åt sidan?”

Empatiskt iaktta, utan att värdera och döma. Förlåta dig själv för misstagen och icke perfektionen.

Om vi inte tar oss tiden och energin till att jobba med oss själva och hitta kärleken till jaget, kommer våra parrelationer ständigt att sätta tummen rakt i våra sår.

Känner du hjärtslagen? Ansiktet? Det verkligt betydelsefulla? Kraften!

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare