söndagmorgonTvå saker, förutom mina döttrar, vänner och familj, är heliga för mig; skriva och träna. Klockan är strax innan 08.00 söndagsmorgon och jag är på väg mot kaféet för att skriva dagens inlägg. Om det inte var för att den här morgonen (liksom alla de andra) ligger i linje med mitt livssyfte, hade jag hittat på en bra ursäkt till att inte gå ut i snålblåsten. Djävulen på axeln som vill väcka det gnälliga inom mig: ”lever du inte lite väl livsförnekande och spartant?”

Jag vaknar ofta med en mening från filmen ”Lone survivor”:

”Find an excuse to win!”

”There´s a storm inside…A burning…A river. A drive!” Det ropar till mig under löprundan och att orden till varje pris måste ut på ett dokument – och vidare…

Hitta din mening i huvudet, oavsett ett sargat självförtroende, energibrist…

Läs boken, citaten, musiken… vars meningar kan tränga in i dina djupaste vrår av tvivel och ensamhet. Låt dem likt ett stearinljus lysa i det mörka rummet. Tills du orkar resa dig och dra de tunga gardinerna åt sidan.

Tänk min bloggvän; våra dagar i detta livet är egentligen oerhört få! Tittade på ett gammalt foto av en man från slutet av 1920 – talet: vart var han på väg med den blicken?John Esslemont kopia

Som den unga cancersjuka kvinnan med intensiv klarhet sa till mig:

”skjut inte upp någonting! Skriv och föreläs som om ditt liv hängde på det. Det kommer att vara livsavgörande för en enda person! Säkert många fler!”

Fem dagar senare lämnade hennes andetag den här existensen, men i min värld lever hon och orden som med full styrka uttalades: ”se till att ge ut böckerna!”

Så blir det:

  • ”Skiljas utan att förlora dig själv”
  • ”Kärlek och relationer: betydelsen av att känna dig själv”
  • ”Att vara man och din autentiska kraft”

Ta din plats idag min kära bloggvän! Ingen kommer att tacka dig för att du höll tillbaka det bästa av dig själv.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare