separation

Jag har genom mitt arbete och i andra sammanhang sett många män som tappar greppet då de separerar eller skiljer sig. Jag har själv känt på separationens smärta, och vet därför vad jag pratar om. Svåra känslor kan göra att vi sluter oss och enbart ser våra egna svårigheter. Från denna plats i oss själva är det lätt att fatta fel beslut. Skrämmande lätt.

Sjuttio procent av alla avslutade förhållanden sker på kvinnans initiativ, så därför riktar jag mig särskilt till dig som är man:

  1. Prata med någon om hur du mår. Känslomässiga ventiler är helt avgörande.
  2. Ta hand om din fysiska och emotionella hälsa. Träna, ät rätt och se till att hålla sömnen i balans (jag vet hur extremt svårt det kan vara, men det finns hjälp att få). Uppbyggande rutiner är din bästa vän.
  3. Det är skillnad på sund och osund självrannsakan. Håll dig enbart till den första.
  4. Uppträd alltid och under alla omständigheter korrekt mot din f.d.
  5. Om du har barn, så se till att finnas där för dem. De behöver dig och din ovillkorliga kärlek. Prioritera din roll som Pappa allra högst. För att kunna göra detta, så följ övriga råd.
  6. Ha en förlåtande attityd gentemot dig själv. Du kommer att göra misstag, vilket är ok, så länge det inte går ut över andra. Motgångar KAN göra dig till en mer förstående och lyhörd människa, vilket är en ovärderlig tillgång.

Du kan vara säker på att kärleken återigen kommer att korsa din väg och då är det bäst att du är förberedd, så att du kan kliva in i den med HELA dig själv. Tillfällig tomhet och ensamhet kommer en dag att försvinna. Vi människor längtar efter samhörighet, så därför kan du vara säker på att någon letar efter dig.

Michael Larsen – livscoach