Vä hamnen

Jag har gjort misstagen och klivit i flera av fallgroparna när förhållanden tagit slut. Flera gånger om! Det är lätt att gå vilse i alla känslor när det vi trodde på inte längre finns. Det ligger nära till hands att ge bort sin kraft och integritet för att försöka passa in, bli omtyckt och älskad.

Samtidigt som det gör ont, ger emotionell smärta möjligheten att lära känna oss själva bättre. Kriser tvingar fram förändring, vilket inte sällan är exakt det vi behöver.

Jag vet hur lätt det är att ge råd och hur svårt det kan vara att ta till sig och följa dem när det krisar sig och paniken ligger på höga nivåer, men tänk på:

ATT OM DU INTE KAN VARA DIG SJÄLV. HELA DIG SJÄLV, ÄR INTE FÖRHÅLLANDET VÄRT ATT KÄMPA FÖR.

Nästa gång du kommer på dig själv med att sälja ut självrespekten skulle jag vilja be dig om en sak:

Stanna upp en liten stund och smaka på frågan: Vad är priset jag betalar för att inte kunna vara mig själv fullt ut?

Jag tror på att du tillhör dem som inte nöjer dig med ett liv i halvfabrikat. Ditt autentiska jag väntar på att upptäckas av dig. DIN FÖRMÅGA ATT BEHÅLLA DIN INTEGRITET OAVSETT OMSTÄNDIGHETERNA GER DIG ÄKTA STYRKA.

Michael Larsen – livscoach