IMG_2710

På menyn över veckodagar är måndagen inte allas favorit. Fredag klingar på något sätt bättre. Eller hur?

För de flesta människor är tempot i vardagen lite för högt, där krav och förväntningar, önskan och verklighet inte matchar varandra. Vi är många som längtar efter mer och bättre TID. Det är inte konstigt att charterbolagens reklamfilmer triggar något djupt inom oss: att bara få slappna av och vara sig själv. Barfota i sanden, nya dofter och skön värme mot ansiktet.

När allt rusar på för snabbt skulle jag vilja föreslå dig en sak som hjälpt mig på ett fantastiskt bra sätt. Stanna tiden för ett ögonblick genom det jag kallar: ”f-off time” Det är trettio sekunder då du lägger allt åt sidan. Koppla ur dig själv från det där ute och kliv in i ett tillstånd av avslappnad uppmärksamhet. Trettio sekunder är allt som behövs.

Ta ett par djupa andetag och känn fötterna mot underlaget där du sitter eller står. Andas in genom näsan och håll andan i fyra sekunder. Andas ut genom munnen. Lugnt och uppmärksammat. Upprepa några gånger. Fråga dig själv: vad är det som verkligen räknas? Vad är viktigt på riktigt?

Gå sedan tillbaka till det du gjorde innan den här mikropausen och kom ihåg att du är mer än alla ”måsten.”

Michael Larsen – livscoach