De flesta av oss är nog överrens om att förälskelseperioden är en tid då vi befinner oss i en känslomässig smekmånad. Människan vid vår sida är bara ”fantastiskt perfekt på alla sätt!” Så är det att vara förälskad. Det är en naturlag. När denna ”top of the world” tid dämpats något, börjar våra ögon se en större bild.

Har tidigare skrivit om ”Hur är hon/han gentemot sig själv?” En annan sak som är grundläggande i förhållanden, är förmågan att handskas med motgångar. Alla människor, utan undantag möter i sina liv nederlag, sorg och motgångar. Även förhållanden kommer att hamna i svackor.

I tider av skönt flow är det lätt att visa sina bästa sidor. Men hur ser det ut när det drar in mörka moln? Vad tar din partner med sig hem till dig efter en dag av svårigheter på jobbet? Hur hanterar hon/han kritik från dig/andra? Hur reagerar din partner när resmålet ni anlänt till inte var som ni tänkt er? Vad gör hon/han med besvikelser?

En annan avgörande fråga: Hur reagerar och handskas din partner med dina motgångar? Finns hon/han där för dig till 100 %? Får du det stöd du behöver i kristider? Eller utsätts du för anklagelser och kritik?

Det är en del frågor att smaka på, men visst vill du känna dig älskad både i solsken och regn?

Michael Larsen – livscoach