Kommer under den närmaste veckan att hålla en röd tråd här på bloggen gällande relationer, och VAD det är som gör att en relation kan hålla över tid. Jag skall inte komma med en massa råd, utan istället ta upp ett tema eller fråga under varje blogginlägg.

Hur en människa behandlar sig själv, säger en hel del om henne/honom. En person som är totalt absorberad av sitt yttre och konstant jobbar på en social fasad, kommunicerar något, liksom en som helt ignorerar den.

Det finns ett uttryck som säger: Allting kommunicerar.

Sättet på vilket vi talar, hur och vad vi äter, hur vi tar hand om vårt psykiska, andliga och fysiska välmående berättar en historia. Liksom hur vi behandlar andra människor.

Det finns två sätt vi kan leva på i den här världen: Vi kan leva bakom murar eller utanför dem, eller med en annan benämning: Närvarande eller icke närvarnade, medvetet eller omedvetet.

Du kan märka om en person lever bakom en mur eller inte, genom hur du känner dig efter att ni träffats. Känner du dig sedd och bekräftad, eller går du med en tuggande känsla av tomhet och ensamhet? Du har kanske suttit på en middag med en person som visar större intresse för sin smartphone än för dig, eller mest pratar om sig själv?

En kvinna eller man som behandlar sig själv väl, kommer att SE dig. Du kommer att känna dig bekräftad och behövd. Det är ingen dum känsla när ens bästa Jag får skina.

Michael Larsen – livscoach

good