inre kompassNu på morgonen såg jag en flock gäss på väg söderut. Det var en fantastisk syn och det gav mig idén till dagens blogg: att hitta rätt.

Hur navigerar de här varelserna? Hur hittar de rätt år efter år – generation efter generation? De följer solen, jordens magnetfält och stjärnorna. Visst är det enastående?

Eftersom vi människor är en del av naturen så har även vi den här förmågan inom oss. Liksom intelligensen att fatta beslut som för oss till behagliga platser. Där vi kan vara sanna och avslappnade. Vi kommer ur kurs eftersom vi emellanåt eller ofta blir alldeles för bekräftelsehungrande, enbart går på  attraktion/passion, i för liten grad känner oss själva och vad vi egentligen vill. Vi spretar åt så många olika håll! Så mycket bagage i släptåget!

Det är därför vi behöver stanna upp och ta de djupa andetagen, se uppåt, fråga oss själva: ”hur är jag när jag är som mest sann? Vad blockerar mig? Hur förhåller jag mig till det icke perfekta? Vad behöver jag stärka här inne? Hur ser en hel relation ut?

Det var rofyllt att se gässen – tänk om vi i större utsträckning gav varandra den vyn.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare