relationer 5

Hade aldrig kunnat skriva om det jag gör om det inte var för att jag blivit sårad, lämnad, levt i totalt mörker och en dag hittade kraft igen. Trodde länge att jag var en stabil man som hade koll på det mesta. Det hade jag också tills allt det som jag trodde på och drömt om rycktes undan av en annans beslut. Min utbildning gjorde mig naiv och ”övertygad” om att jag var förskonad.

Ser det ständigt omkring mig: människorna som vi tror lever de ”perfekta liven”, stå där avklädda inför det de aldrig trodde skulle kunna hända. Vi blir hemlösa i den egna personen.

Visst kan de låta uppgivet och tungt, men vet du vad? Berättelsen slutar inte här: jag ser människor resa sig upp igen, hämta kraft, lära känna sig själva på riktigt, bli mer genuina, empatiska, förstående för andras och den egna sårbarheten.

EN AV DE STÖRSTA ILLUSIONERNA SOM EN FRAMGÅNGS/LYCKAD JAGANDE OMVÄRLD HYPNOTISERAR OSS ATT TRO, ÄR ATT VI STÄNDIGT HAR KONTROLLEN.

Riktig kontroll innebär förståelsen kring att styrka inte ligger i att kontrollera, utan orka be om hjälp, härda ut i frustrationen, uppmärksamma rösten på insidan som kanske knappt hörbart viskar: ”en dag kommer du att kunna stå upp igen.”

Nya människor, möjligheter och kärleksfulla band kommer att skapas även om dina känslor just nu ropar annat. Stormande och regnpiskande är inte allt som finns. Tunga känslor byts ut mot lättare.

Hur har du rest dig upp igen efter motgångar och nederlag? Om du är mitt uppe i det värsta – vad behöver du få känna?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare