relationer7

Jag tror på relationer, kärlek, ömsesidig respekt och att det kan hålla över tid. Egentligen borde jag kanske inte göra det med tanke på hur mycket själviskhet, otrohet, narcissism, brist på, och ointresse av att se sig själva som jag hör om.

Så hur kan jag hålla en positiv relationssyn intakt? Jo, för att jag samtidigt ser alla er som vill leva större, mer autentiskt och som har modet – trots alla motgångar, fortsätter blicka mot nästa morgons soluppgång.

Ser även paren som ger varandra den där enastående första gången blicken – även om det gått nästan femtio år. Som trots tiden, vardag och motgångar, håller varandras händer och lyfter med uppmuntrande ord. Det är vackert och gripande.

Vi kan låta andras cynism, kärleksnegativitet och extrema relationsmisstänksamhet spilla över och ta kontrollen över vår utblick. Så lätt, så lätt… Vilka blir vi om energitjuvarna får bosätta sig mellan skulderbladen? Om vi går in i relationer med attityden: ”vi får väl se hur länge det här håller?”

”Människan är i grunden opålitlig och själviskt driftsuppfylld.”

Inställning är allt!

Tro mig! Jag vet hur det känns att ge upp hoppet och projicera ut det egna bagaget. Det ger mörka ringar runt ögonen och en aura av: ”kom inte nära!”

Låt oss titta åt ett bättre håll!

Hur skulle din relationsinställning se ut om gammalt bagage för en liten stund sändes i exil?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare