FullSizeRenderDe allra flesta människor har med sig någon form av gods då de går in i en ny relation. Det kan vara överviktsbagage som vi behöver sortera och göra oss av med, eller så har vi med oss lätt handbagage. Det senare är naturligtvis att föredra.

Under flera år trodde jag att jag var tvungen att högprestera för att vara älskad. Vad hände? Jo, drog till mig personer som förväntande just det av mig – leverans! Den fel justerade relationsbilden förstärktes ytterligare. Attraherade matchande kvalitéer eftersom mina förväntningar på mig själv såg ut som de gjorde. Kärlek = materiell prestation.

En genuin kärleksfull relation (måste inte nödvändigtvis vara den till en partner) hjälper oss demaskera och ”avslöja” negativa/begränsande vanemönster. Det är som att ta bort skalen på en lök. Lager efter lager för att komma åt essensen av vilka vi är. Skydden som kommit till av olika anledningar – som byggts på för att hantera sårbarheten. Kärlek ger mod.

Missförstå mig inte – vi behöver ett mentalt/emotionellt ozonlager för att orka med livet ”där ute”, men inte pansar som hindrar autentisk närhet i relationer.

Vilka är vi utan titlarna, ”rätta” kontakterna, prestigen, materiella accessoarerna och allt annat som ger en tunn känsla av självförtroende? Aj, så lätt det där kan gå förlorat! Vad finns kvar då? Vilka är vi bakom höljena?

Önskar dig en fin lördag min bloggvän.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare