proud

Som jag skrev i gårdagens blogginlägg gör vi mer än gärna saker för dem vi tycker om. Men hur ser det ut när det kommer till oss själva? Behandlar vi oss själva på ett sätt som ger oss anledning till att tycka om den vi är? Eller?

För mig började det med att tycka om mina handlingar och vanor. Det räckte inte med en abstrakt idé som att ”älska ditt högre jag” eller ”du är perfekt som du är.”

För att kunna börja tycka om mig själv behövde jag sortera bort allt det som inte fick mig att må bra: att lura mig själv genom att skjuta upp saker och hoppas på att det löste sig av sig själv, att vilja träna men att inte göra det, vara i relationer där jag gav betydligt mer än vad jag fick tillbaka. Jag sa inte ifrån där det hade behövts av rädsla att bli bortstött, vilket inte sällan trasslade till det.

En fråga till dig: vad behöver du städa bort ur ditt liv?

VI BEHÖVER SKAFFA OSS ANLEDNINGAR TILL ATT TYCKA OM DEN VI ÄR – VARJE DAG.

När vi verkligen ser och erkänner det som trycker ner oss kan vi börja agera på ett sätt som leder till respekt och kärlek till det egna jaget. Processen att börja byta ut en dålig vana mot en bra kan vara smärtsam och ta tid. Men det är det värt.

Vad gör du för att tycka om dig själv?

Michael Larsen – livscoach