Icke kommunikation är inte ett tecken på maskulinitet, utan på låg självkännedom och bristande respekt för andra. Hårda ord och kalla blickar gentemot en partner blottlägger inget annat än svaghet.

Dålig impulskontroll, såsom t.e.x. ilska i trafiken och/eller ständiga svordomar gör oss till tragiska clowner. Tillhör inte den arma skaran!

Att försumma sin partner och/eller sitt/sina barn speglar en lågt utvecklad karaktär.

Var generös med din tid och kärlek!

Att ignorera, ständigt tillrättavisa och argumentera är effektiva sätt att förinta attraktionen och kärleken på.

Mannen som är genuint stark, är både handlingskraftig och ödmjuk. Han är tillitsfull och har förmåga att se behov hos andra. Även de subtila!

När vi anpassar oss alldeles för mycket av rädsla för att förlora henne eller honom, förlorar vi självrespekten. Flexibilitet och integritet måste få gå hand i hand. Våga mista!

Var stoisk utan att förlora hjärtat! Var generös! Var vänlig mot främlingen.

Lyssna färdigt på henne/honom! Avstå, hur frestande det än är att ständigt attackera med motargument. Det är viktigare att vara snäll än att ha rätt.

Härskande är oattraktivt. Självutplåning är oattraktivt.

Din partner behöver få känna sig älskad, så gör upp med dina skenbilder och förvanskning av kärleken. Att jobba med dig själv är något av det mest kärleksfulla som du kan göra.

Ta hand om din fysiska och psykiska hälsa så att du kan vara vid hennes/hans sida och för barnens skull så länge som möjligt. Att ta hand om kroppen är en kärlekshandling mot dina nära.

Varken du eller jag vet hur långt tid vi har; så se till att vara på ett sätt så att du lämnar vackra minnen hos dem du hade nära och mötte längsmed vägen.

En dag kommer det att vara för sent att leva rätt, så börja i den här stunden.

”Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll” (ur Bamse)

Michael Thor Larsen – relationscoach