Ja, det fanns vackra, förtroliga, förtrollande, avslappnade och kommunikativa stunder. Det fanns perioder då allting kändes minst sagt hoppfullt.

Du har känt och känner kanske fortfarande att hon eller han var och är kvinnan eller mannen ditt liv.

En man berättade: ”jag kommer aldrig någonsin mer att känna mig så levande som jag kände mig i hennes sällskap. Jag får försonas med att aldrig mer känna en sådan stark passion. Jag älskade henne så innerligt!”

Det är precis så en narcissist vill att du ska känna: ett tomt, menings och kärlekslöst liv utan henne eller honom!

En narcissist vill inget hellre än att beundras och åtrås. Du är instrumentet för det! Du är spegeln som bekräftar och bedyrar: ”se så fantastisk jag är! Perfektion! Jag har rätten till och förtjänar det bästa av allt!”

Du injicerades med den djupa övertygelsen att det var ni och att det alltid skulle vara ni. Du injicerades med löften om att du alltid skulle känna dig levande i hennes eller hans sällskap. Det blev din sanning!

Du längtar efter mer oxytocin och dopamin! Befrielsen från ensamhet och tomhet är bara ett meddelande bort. En kyss och så får du tillbaka livsgnistan!

Tänk så kraftfullt budskapet är som vi intalat oss själva att tro på: ”om jag inte hade krävt så mycket. Om jag bara hade lite mer is i magen. Om jag inte var så nedstämd och försökte kontrollera. Om jag tog bättre hand om in kropp. Om jag var snyggare. Om jag var sexuellt friare. Om jag inte varit så misstänksam.”

Du behöver göra slut med den djupt rotade ”sanningen” om att narcissisten är ditt livs kärlek. Du behöver göra slut med budskapet som hon eller han har planterat i ditt sinne; att det är ditt fel att det är och blev som det blev.

En narcissist har ett omättligt bekräftelsebehov och är till sin natur manipulativ. En narcissist kan inte älska, men kan ge illusionen av att älska dig.

Du behöver kapa; inte en gång utan många gånger, de emotionella nervtrådarna som när ditt psyke med toxiska och förförande romantiseringar.

Om du inte har barn med n-personen, bryt all kontakt. Nollkontakt smärtar och ger en fruktansvärd abstinens, men det är den enda vägen mot läkning.

Det som narcissisten gör med dig & så blir du fri från det psykologiska nervgiftet – webinar tidsagen den 13/6 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach