IMG_4425

”Vi behöver komma i kontakt med magneten inom oss själva” var tanken när jag satt där med min dotters ipad och spelade. Jag lyckades fånga upp en magnet som drog till sig en massa guldmynt. Vilket skönt rasslande ljud!

Våra sinnen är likt magneten som drar till sig det vi låst våra tankar på. När vi tänkt något tillräckligt många gånger blir det till en del av oss och formar våra beteenden. Det finns ett talesätt: ”Where attention goes we go.”

Går jag runt med bitterhet, cynism och ilska är det vad jag kommer att attrahera. Det finns självklart otur och oförutsedda saker som kan drabba oss, men en gigantisk portion handlar om vår livsfilosofi: Synen vi har på oss själva, andra och världen.

Jag hade en vän som på ett slipat sätt kommunicerade för kvinnor han mötte om sin materiella framgång. Hans filosofi kvar: ”Vill man träffa någon gäller det att leverera.” Guldgrävarna flockades och min f.d. väns cynism och känsla av ensamhet förstärktes ytterligare.

Om du vill ha kärlek i ditt liv så se till att bli en älskvärd person. Ditt sätt att vara stöter antingen bort människor eller drar dem till dig. Det är ingen mystisk formel, utan självklarheter.

Bloggvän: Guldet finns inom dig. Du är magneten! Fråga dig själv varje morgon när du just vaknat: Vilken människa vill jag vara? Vad är det som är viktigt på riktigt?

Michael Larsen – livscoach