broken-heart-31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igår tittade jag på filmen ”a cup of love” och där sades en hel del kloka saker. Bland annat: ”Slutet finns där redan från början. Mitt framför ögonen på oss.”

Den där fantastiska känslan av att vara nyförälskad gör att vi idealiserar det mesta, ja för att inte säga allt kring vår nyfunna partner. ”Hon är perfekt! Jag kommer aldrig att kunna bli arg på honom.” Du kan säkert fylla ut listan på förälskelseuttalanden.

I detta rus av sköna känslor ser vi det vi vill se och filtrerar bort frågetecknen och mänskliga tillkortakommanden. Vi vill ha någon som fyller i luckorna i våra liv och är inledningsvis därför oerhört kompromissvilliga. Varningsskyltarna finns där oftast, men vi är antingen blinda för dem eller så tänker vi: ”Det där kommer att ge med sig.” Vi vill ju så gärna att det skall bli rätt den här gången.

Jag har ett litet tips till dig: Iaktta med en icke dömande attityd hur personen du just träffat är mot personalen på restaurangen, i affären, hur hon/han pratar med sina föräldrar, syskon och vänner. Det säger en hel del om hur du en dag kommer att bemötas. En människas relationer säger mycket om henne.

”Hoppa gärna in i kärleken, men gör det med öppna ögon” och inse att människor är som de är och förändras endast när de själva kommer till insikt. Möt någon som någorlunda känner sig själv och tänker i VI form när det handlar om relationer.

Michael Larsen – livscoach