Är du Pappa? Lever du i en i en kärnfamilj? Är du en frånskild Pappa?

Hur din situation än ser ut ber jag dig om en sak: Se till att vara där för dina barn, oavsett vad. Ditt/dina barn behöver dig. Det handlar inte främst om att göra en massa storslagna saker som att resa jorden runt och vända ut och in på sig själv för att hinna med så många fritidsaktiviteter som möjligt.

Det ditt/dina barn längtar efter, är din närvaro: Kvalitén då när ni är tillsammans, när ni lagar mat och äter tillsammans. Ditt sätt att se barnen i ögonen och lyssna till vad de har att säga, när du läser sagor och hjälper dem med läxorna. Dela med dig av din kunskap och kärlek. Det är en riskfri investering som garanterat ger dig den högsta utdelningen.

Jag har en fråga till dig: Vilken Pappa vill du vara till ditt/dina barn? Hur vill du att de skall känna sig i din närhet?

Stanna upp en liten stund i alla vardagsmåsten och bara var med dina barn. Lyssna till andetagen och se ljuset i hans/hennes ögon. Det här livet passerar som ett flyktigt ögonblick och det finns ingen människa som ligger på sin dödsbädd och önskar att de arbetade mer. De önskar alla, att de spenderade mer tid med sina barn och andra älskade. Kanske tänker de: ”Om jag ändå varit mer slösaktig med min kärlek, komplimanger och kärlek.”

Det du säger till dina barn, kommer att bli det de tänker om sig själva som vuxna, så var uppmärksam på dina ord.