När vi plockar bort belöningar, tar vi samtidigt bort motivationen. Inte i alla avseenden, men i väldigt, väldigt många. Människor gör helt enkelt det som fungerar. Medvetet eller omedvetet.

Det finns de som ständigt lever med draman och säger:

”jag förstår inte varför det här hela tiden händer mig!”

”Jag stöter alltid på fel kvinnor!”

”Varför vill männen jag möter alltid kontrollera mig?”

Det finns ingen slump i dessa avseenden: det vi utstrålar och godkänner drar vi till oss.

Säger till mannen: ”du stöter inte på fel kvinnor. Du förhandlar bort dina gränser därför att du uteslutande låter känslorna kontrollera dig. Dina värderingar måste ges högsta stämman. Snabba emotionella kolhydrater visar inte vägen, utan din mentala gps.”

Vi behöver aktivera våra inre dörrvakter och känslomässiga intelligens så att härskarna och energitjuvarna inte ges tillträde. Sunda situationer, relationer och personer kommer då att kliva nära.

”Hajarna” som lever på din energi tvingas backa när du slutar läcka bekräftelsebehov, tveksamhet, brist på självrespekt, dubbla budskap etc.

Har sagt det tidigare: en frisk relation ger energi. En dålig tar. Det är inte svårare än så. Lev enligt den principen, så kommer du att uppleva enorma förändringar.

Personer som är kickberoende behöver de kraftiga svängningarna för att känna sig levande. Möjligen ”spännande” för stunden, men fullständigt nedbrytande i längden.

Vi lär andra hur de skall behandla oss genom var vi sätter integritetsstängslet. Du bestämmer och vet i mycket högre grad än du tror.

Vilka beslut behöver du fatta idag?

Så skapar du ett välförankrat självförtroende – webinar ikväll klockan 20.00. Du är varmt välkommen!

Ambivalent anknytning och när våra känslomässiga sår förslavar – webinar onsdagen den 19/9. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach