kamera bilder 074 kopia

Jag hör ofta människor i min omgivning resonera: ”Hur skall jag hitta rätt partner? Det är så svårt att träffa någon där man känner att allt stämmer.” Jag tillhör dem som emellanåt resonerar på det här sättet, men ibland kommer jag på mig själv.

Tänk på att vi lever i en tid och ett samhälle, där allting förväntas bli ständigt bättre, snabbare och effektivare. Säg vad som inte kan uppdateras. Det är lätt att vi översätter detta tänk på förhållanden.

Mina föräldrar har varit tillsammans sen 60 – talet och när jag frågar dem vad det är som gör att de fortfarande går och håller varandras händer på stan, är svaret ganska enkelt: ”Vi älskar varandra för hur vi är – inte med villkor över hur vi tycker att den andre skall vara.”

Det handlar inte främst om hur du skall hitta rätt partner eller att du på något sätt skall kämpa dig fram till den där mycket speciella känslan. Flirta för ett litet ögonblick med tanken på att det är du som skall se till att VARA den där speciella personen. Det är du som skall se till att vara en attraktiv personlighet. När du gör detta kommer oundvikligen en annan attraktiv personlighet att kliva in i ditt liv.

Kom ihåg att inte sätta orimliga förväntningar på en annan människa eller ett förhållande. Kärlek är mycket mer än enbart en känsla. Det är små handlingar. Varje dag. Visst kan det låta enkelt? Så enkelt att vi ständigt glömmer det.