Otrohet, relationer som tar slut, destruktiva handlingar och viktiga beslut vi står inför etc. Familj, vänner, experter och okända talar om för oss hur vi skall göra för att få i ordning på allt och må bra igen. Råden är oftast kloka, välmenande och kanske i prick och vi tänker: ”Ja, så skall jag göra! Det var något av det bästa jag hört. Det här är det absolut bästa för mig!”

Sen kommer stunden då vi skall praktisera det som är så smart och förnuftigt: Pang! Vi faller in i samma gamla beteende som tidigare. Vi gör misstaget som redan gjorts hundra gånger. Vi svär och förbannar oss själva för vår ”dumhet.”

Varför är det så? Hur kommer det sig att vi kan sitta i soffan och lova dyrt och heligt att aldrig mer skicka meddelandet, ringa samtalet, eller fälla en endaste tår till, och så är det exakt det vi gör?

HUR KOMMER DET SIG ATT DET ÄR SÅ SVÅRT ATT FÖLJA FÖRNUFTET, DEN INTELLIGENTA RÖSTEN I HUVUDET SOM VET VAD SOM ÄR BÄST FÖR OSS?

När timingen i striden mellan förnuftet och känslan inte är den rätta, vinner känslorna nästan alltid. Vi är till stor del impuls och känslostyrda.

förnuftet

För att ett gott råd verkligen skall gå att följa behöver vi komma till INSIKT. Vi måste känna den djupt vibrerande känslan därinne. Det räcker inte med en tanke, utan ett brinnande: yes!!

Oftast handlar det om TID för att vi skall nå dit. När den riktiga förståelsen känns i hela kroppen är vi på den bästa platsen i oss själva.

Har du också erfarenhet av hur svårt det kan vara att följa goda råd? Har du känt insikten som fick dig att göra det rätta? Berätta gärna min bloggvän.

Michael Larsen – livscoach